top of page
JVB05232.jpg

Curriculum Vitae 

Leendert Verduijn (*1996) is concertorganist, kerkorganist en muziekdocent. Als organist is hij verbonden aan de Sint Maartenskerk in Zaltbommel waar hij het schitterende Wolfferts-Heijneman-orgel (1786) bespeelt. Tevens is hij organist in de Hervormde Gemeente van Oudewater-Hekendorp. Hij speelt concerten als orgelsolist in binnen- en buitenland, zo concerteerde hij onder meer in de Saint Pauls Cathedral in Londen. Leendert is ook actief als (koor)begeleider en parttime muziekdocent op het Driestar College in Gouda. 
 
In 2022 won Leendert de International Martini Organ Competition Groningen. Ook op andere concoursen was hij succesvol. In 2017 won hij het 25e en laatste Govert van Wijnconcours Maassluis alsmede de 3e prijs op het eerste nationale Ambitus Orgelconcours. Hij behaalde naast het Groningse succes in 2022 tevens een derde prijs op het 1er Internationaler Feith Orgelwettbewerb in Blieskastel (D) en won de tweede prijs en de publieksprijs op het Internationale Cesar Franck Concours in Haarlem. 

 

Vanaf jonge leeftijd was hij geboeid door het orgel en de kennismaking met het instrument bestond dan ook uit het naspelen van de muziek die hij om zich heen hoorde. Zijn eerste orgellessen ontving hij van de heer C. Corbijn en aansluitend kreeg hij les van Hans Pors, beiden in Bodegraven. De vooropleiding op het conservatorium ontving hij bij Reitze Smits aan de HKU in Utrecht. 
 
Leendert voltooide zijn conservatoriumopleiding in Rotterdam waar hij studeerde bij Bas de Vroome, Aart Bergwerff (interpretatie) en Hayo Boerema (improvisatie). Tijdens zijn masterstudie studeerde hij bij Ben van Oosten en Zuzana Ferjenčíková, een tweede master volgde hij bij Reitze Smits aan het Utrechts Conservatorium. Leendert rondde eveneens de studies kerkmuziek en docent muziek af. Momenteel studeert hij voor het Konzertexamen Orgel bij Prof. Vincent Dubois aan de Hochschule für Musik in Saarbrücken.
 
Naast de genoemde orgelstudies volgde Leendert masterclasses bij onder anderen Wolfgang Seifen en Thierry Escaich. Hij volgde verschillende cursussen, waaronder Young Talents en Excellence Class, aan de zomeracademie van het Internationaal Orgelfestival in Haarlem waar hij les kreeg van onder anderen Olivier Latry, Stefan Engels, Wolfgang Zerer en Leo van Doeselaar. 
 
''Soli Deo Gloria''

Orgel Zaltbommel_edited.jpg
JVB04774.jpg

MUZIKALE ACTIVITEITEN

CONCERTORGANIST

Leendert geeft per jaar vele orgelconcerten, zo speelde hij bijvoorbeeld in het verleden al op de belangwekkende orgels van de Oude Bavo in Haarlem, de Laurenskerk te Rotterdam en de Saint Pauls Cathedral in Londen. Hiernaast begeleidt hij verschillende koren op orgel en piano en werkt hij samen met instrumentalisten en vocalisten.

KERKMUSICUS

Als kerkorganist is Leendert actief sinds 2014 toen hij organist werd van de Hervormde Kerk in Sluipwijk. Later kwam daar de Hervormde Gemeente van Oudewater-Hekendorp bij. Deze laatste functie combineert hij momenteel met het organistschap van de Sint Maartenskerk te Zaltbommel, waar hij het fenomenale Wolfferts-Heijneman-orgel (1786) bespeelt.

MUZIEKDOCENT

Als docent geeft Leendert zowel klassikaal als individueel les. Hij is verbonden aan het Driestar College in Gouda, een school voor voortgezet onderwijs, waar hij het vak muziek geeft. Als orgeldocent geeft hij lessen in de Sint Maartenskerk van Zaltbommel. Bij interesse hierin kan er contact opgenomen worden middels het contactformulier.

bottom of page